Menu Sluiten

Irene Herzog, praktijk voor Gestalttherapie, training en coaching

Voor wie?

In mijn praktijk in Amsterdam kun je terecht voor individuele psychotherapie, coaching en trainingen.

Het kan zijn dat je op zoek gaat naar een therapeut omdat je problemen ervaart bij jezelf en je omgeving.  Denk aan depressiviteit, burn-out klachten, angststoornissen, verliesverwerking. Als je vastgelopen bent, merk je dat vaak zowel fysiek als psychisch.

Ik werk volgens de Gestalttherapie. Het doel van de Gestalttherapie is het herstel van het contact met jezelf en je omgeving.  Daar waar je nu onvrijheid ervaart, kan de Gestalttherapie je helpen om nieuwe mogelijkheden te zien, ten einde voluit en vrij te kunnen leven.

Gestalttherapie is een actieve, praktische en ervaringsgerichte vorm van therapie. Er zijn geen protocollen of vragenlijsten die we samen afwerken. Het contact dat tussen ons plaatsvindt in het hier en nu gebruiken wij als bron van informatie over jouw probleem of vraagstelling. De therapie is niet gericht op het analyseren van jeugdervaringen, ook al zal je achtergrond zeker aan de orde komen. Door de tijd te nemen en te voelen krijg je gaandeweg meer ‘gewaarzijn’ (awareness, kan ook vertaald worden met mindfulness) over eventuele patronen en belemmeringen, en leer je je eigen antwoorden te vinden in contact met je omgeving. Denk aan werk, familie en vrienden (responsability: to be able to respond). We experimenteren in de veilige omgeving van de therapiekamer. Het lichaam is hierbij een belangrijk graadmeter. Onze lichaamstaal zegt vaak meer dan duizend woorden.

De praktijk is makkelijk bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto.