Menu Sluiten

Individuele Gestalttherapie

Tijdens individuele therapie krijg en neem je de kans om stil te staan bij onverwerkte stukken uit het verleden. In Gestalt- termen noemen we dit een ‘onaffe Gestalt’. Alles wat niet verwerkt is blijft om aandacht vragen. Dit kan zich uiten in angsten, spanningen, fysieke ongemakken. Tijdens de therapie staan we vooral stil bij hoe je je voelt als je in het hier en nu over je problemen praat. Zo leer je hoofd en hart beter met elkaar te verbinden. De therapie is erop gericht om je te helpen je levensvreugde en kracht terug te vinden. Daar wil je graag bij ondersteunen.

Ik rijk je oefeningen en experimenten aan die je inzicht helpen vergroten. Gestalt is een lichaamsgerichte vorm van therapie. We staan stil bij je lichamelijke sensaties en je mag de tijd nemen om ‘door te voelen’. Door meer gewaarzijn te krijgen over je lichamelijke sensaties zullen als vanzelf kleine verschuivingen plaats vinden in je gedachten en gedrag.

Ik werk ook graag met opstellingen. Een opstelling, bijvoorbeeld over je gezin van herkomst, geeft vaak onmiddellijk inzicht over de plek die je daar inneemt. We kijken samen naar welke geleerde overtuigingen je wellicht over boord mag gooien, en welke je dierbaar zijn.

De lengte van een therapie is lastig vast te leggen en heeft te maken met je voorgeschiedenis en hulpvraag. Na aanmelding houden we een intakegesprek waarin we jouw omstandigheden en wensen in kaart brengen. Na vijf sessies evalueren we en kijken we samen hoe je behoefte is.

Neem contact op via het contactformulier.