Menu Sluiten

Even kennismaken

Geboren (1965) en getogen in het Zwarte Woud ben ik tijdens mijn studie Culturele Antropologie eind jaren tachtig in Berlijn met mijn vriend naar Amsterdam verhuisd. Wat een tijdelijk avontuur had moeten worden is uitgemond tot een lange levensfase. Inmiddels woon ik langer in Nederland dan ik in Duitsland heb gewoond. Nederland heeft mij gevormd: ik heb hier dierbare vrienden en liefdes ontmoet, heb mijn studie afgerond en me later geschoold tot Gestalt-therapeut, coach en trainer. Meer dan tien jaar run ik inmiddels succesvol mijn eigen praktijk.

Door de verhuizing naar een ander land heb ik aan eigen lijve kunnen ondervinden wat het betekent om in een andere cultuur te gaan wonen. Deze ervaring zet ik in als interculturele trainer voor het Goethe-Instituut Amsterdam.

Ik vind dat ik het mooiste beroep van de wereld heb. Het werken als Gestalt-therapeut en Coach maakt me blij. Iedere ontmoeting ervaar ik opnieuw als avontuur. Een kernbegripin de Gestalt is contact. Als je op zoek gaat naar een therapeut of coach heb je wellicht te lang alleen gelopen. In Gestalt gebruiken we graag de metafoor van de therapeut als gids: ik ken het landschap en we lopen er samen doorheen. Je doet het proces zelf, maar niet alleen. Ik vind het fijn, om dit voor mensen te kunnen betekenen.

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NVAGTen EAGTen heb regelmatig supervisie en intervisie. Ik werk volgens de ethische code van de NVAGT.

 

Voor meer informatie kan je hier mijn cv uploaden.

CV Irene Herzog